Emberségből jeles !

Készítette:
2013. január 29.

Stark Erika észrevette.  Stark Erika megoldást keresett. Álmában sokszor látta, hogy mit kell tennie, de a feltörő segíteni akarás nem jutott túl a napi valóság gátjain. Az utcán a szeme előtt játszódott a huszonegyedik századi magyar reality. Koldusok,éhező gyermekek,széteső családok,akiknek senki nem mondta el, hogy mi a kivezető út, senki nem fogta meg a kezüket,senkit sem érdekelt a hogy mi lesz velük holnap. Az esély, hogy legyen egy boldog perc, egy önfeledt gyermeki mosoly, amely nem konvertálható, nem tartozott a könnyen elérhető célok közé..  Mert válság van. Mert infláció van. Mert… közöny van….

Erika szeretett volna segíteni a mélyszegénységben élő embereken, akik sehonnan sem kapnak támogatást. Szerette volna látni a szemükben az örömet, amikor karácsonyra ajándékot, élelmiszert, meleg ruhát kapnak.

Az álom kezdett testet ölteni… Egy hideg reggel elindult, megkeresett cégeket, boltokat, és segítséget támogatást kért. Napokon, heteken át járta a várost. Kért és kapott, kért és elutasították. A közöny fájt, a bizalmatlanság megalázó volt. Nem adta fel. Társakat keresett és – szerencsére – talált, a Szövetségben Egy Új Világért Egyesületben, ahonnan segítők támogatták munkáját és az eredmény sem maradt el.

A nagy nap, december 18-a volt! Ötven szegény család öröme, pedig a jutalom! Ennyien kaptak ezen a napon, nem várt segítséget  egy  számukra ismeretlen embertől, kinek nevét sem tudták. Kaposvár – Toponáron 7 család, Kaposváron 2 család, Somogy megyei Várdán 1 család, Gigében 20 család, Jákóban szintén 20 család kapott ajándék csomagot, melyeket a  Szövetség Egy Új Világért Egyesület nevében Stark Erika adott át.
Az emberség diadala volt ez a nap, követendő példát mutatva mindenkinek.

Köszönet a segítőknek, akik fáradságot nem ismerve tettek embertársaikért. Név szerint Dankovicsné Újvári Krisztinának, aki a csomagok összeállításában, Tóth Istvánnénak, aki csomagok Kaposvár – Toponárra történő szállításában, és átadásában, Császár Jánosnak, aki a szállításban, Péter Irénnek aki tárolóhely megszervezésében szerzett elévülhetetlen érdemeket.
Köszönet illeti Gige és Jákó polgármestereit, és falugondnokait, akik a rászoruló családok felkutatásában segítettek,csak úgy, mint a Toponári Művelődési Ház illetékeseit, akik az adományok tárolását biztosították.
Végezetül, de nem utolsó sorban álljon itt azok névsora- az adományozóké – akik nélkül nem sikerülhetett volna !!

Köszönet az adományozóknak!

 

West Nagy.Ker.– nek,  ahol a cég dolgozói adományoztak.

Videoton – nak, ahol a cég dolgozói  ruhákat gyűjtöttek.

Privát Húsfeldolgozó Kft-nek.

Magyar Cukor Manufaktúra Kft -nek.

Kométa 99 Zrt -nek.

Lamelló – nak.

Marázplaszt Kft – nek.

Megosztás:

Copyright © Szövetség egy Új Világért.