Egyesületünk programja és tevékenysége

Készítette:
2013. május 09.

Egyesületünk a víziójában és a küldetésében megfogalmazta azokat a célokat, terveket, melyek megvalósítása érdekében hozta létre a programját, a Magunkért és Utódainkért Programot. Ez a program a megfogalmazott vízió megvalósításának a kivitelezési koncepciója.

A Magunkért és Utódainkért Program tartalmának összeállításánál arra törekedtünk, hogy a hitünk és a tapasztalataink alapján a lehető legteljesebb tartalmat állítsuk össze. Annak ellenére, hogy pontosan tudjuk, hogy a programban megfogalmazott elképzelések sok pontjának sikeres teljesítése messze túlmutat az Egyesület lehetőségén, keretein, hatáskörén.

Hiába írnánk azt, hogy az Egyesületünk célja egy sikeres, pozitív szemléletű ország felépítése. A magyar társadalom megosztottságának a felszámolása, a szegénység megszűntetése, egy gazdaságilag, társadalmilag erős és egységes, valamint egészséges társadalom kialakítása, ahol kiszámítható, tervezhető életkörülmények között egészségesen, betegségek nélkül éknek az emberek, mert ez nem a mi dolgunk, sajnos nincs rá hatásunk, nincs rá eszközünk!

Viszont arra van módunk és eszközünk, hogy képzésekkel, szolgáltatásokkal olyan segítséget nyújtsunk az embereknek, az Egyesületünk tagjainak, melyekkel a programunkban megfogalmazott célokat a saját maguk életében, a családjuk és a gyermekek életében, azaz saját mikró környezetében mindenki megvalósíthassa.

Eljött az ideje annak, hogy másképpen gondolkozzunk, más szemléleteknek is helyt adjunk.  Teret kell adni az életvezetési ismeretek elsajátításának, sok olyan ismeretnek, melyek segítségével mindenki a saját és a családja életében, azaz a saját mikrokörnyezetében be tudja teljesíteni az Egyesület víziójában és küldetésében megfogalmazott célokat. Egyesületünk a programjában megfogalmazottakat tevékenységével, képzések és tanfolyamok megtartásával kívánja elérni.

A programunknak azért ezt a nevet adtuk („Magunkért”), mert először magunkon kell segítenünk, hogy azt követően másokon is segíthessünk. Mindenki felelős a saját gondolataiért, a tetteiért, az egészségért és a saját életéért. Amennyiben így van, akkor megfelelő képzési anyag elsajátításával és alkalmazásával, felelősen tudjuk segíteni saját magunkat, így saját tapasztalatokkal és saját eredményekkel felvértezve tudunk példamutatással másokon is segíteni.

A programunk nevének második felét azért adtuk („Utódainkért”), mert felelősök vagyunk a saját gyermekeinkért, hiszen bennük van a jövő. Felelősek vagyunk az egészségükért és azért is, hogy milyen módon készítjük fel őket az önálló életre. Egyszóval felelősséggel tartozunk a jövő generációjáért!

Az itt leírtak következtében a tevékenységünk kettő fő területre koncentrálódik. Az első a Magunkért és Utódainkért Program megvalósítása úgy, hogy minden ember, egyesületi tag a saját igénye szerint alkalmazhassa a saját életében és a családi környezetében a képzéseken elhangzottakat. A másik fő tevékenységünk pedig a programban megfogalmazott életvezetési ismeretek átadása élethelyzetek és az életkori sajátosságok figyelembe vételével.

Az életvezetési ismereteket az Egyesület ÉLETVEZETÉS AKADÉMIA képzési rendszerén keresztül közvetíti, míg az ANTI-AGING AKADÉMIA keretein belül az Egyesület tagjai elsajátíthatják azokat az ismereteket, melyek segítségével minden résztvevőnek lehetősége nyílik arra, hogy megtanulja a fiatalos, egészséges, betegségek nélküli időskorhoz vezető utat.

 

 

 

Megosztás:

Copyright © Szövetség egy Új Világért.